Patch Tuesday

Microsoft slaat in februari Patch Tuesday over.

Het is nog steeds niet bekend waarom Microsoft haar maandelijks updates heeft uitgesteld. Normaliter worden op elke 2e dinsdag van de maand grote en kleine beveiligingslekken in één keer voor alle besturingssystemen uitgerold.

Er is momenteel een potentieel beveiligingslek in Windows 8.1 en 10, waarbij het bezoeken van een SMB-server die geïnfecteerd is met kwaadaardige software, kan zorgen voor een crash van het besturingssysteem. Het stond op de planning om deze bug afgelopen dinsdag met de overige patches uit te brengen en zo te dichten.

Op de website van Microsoft is hier meer over te lezen.

Microsoft bied oplossing voor internetproblemen na Windows 10-update

Microsoft bied oplossing voor internetprobleem na Windows 10-update.

Afgelopen week heeft Microsoft weer een aantal beveiligingsupdates klaar gezet voor te installeren. Nadat de updates geïnstalleerd zijn kampen een aantal Windows10-gebruikers met internetproblemen. Hiervoor heeft Microsoft een patch uitgebracht die het probleem moeten oplossen.

Het probleem komt doordat de netwerkkaart van de computer, niet automatisch een nieuw ip-adres geneert. Hierdoor is het niet mogelijk om verbinding te maken met het netwerk en dus ook niet met internet. Het is niet bekend hoeveel Windows 10-gebruikers er zijn getroffen door deze update. Volgens Microsoft gaat het over “een gering aantal gebruikers”.

De update KB3201845 is sinds vrijdag beschikbaar en bevat een oplossing. De update dient geïnstalleerd te worden nadat de internetverbinding is hersteld.

 

Corrupt MP4-bestand laat iPhones en iPads vastlopen

ipad-klein Corrupt MP-4 bestand laat iPhones en iPads vastlopen

Er is een MP-4 bestand opgedoken die een iPhone en iPad kan laten vastlopen wanneer die wordt afgepeeld. De video duur drie seconden maar het duurt ongeveer vijftien seconden voordat de effecten worden gemerkt. De fout is door het YouTube-kanaal EverythingApplePro online gezet. De laatste keer reageerde Apple snel door een update uit te brengen met de oplossing. Ook hier let op je beveiliging.

Phishing mail

ziggo-phishing Wat is Phishing mail en hoe herken je dit?

Internetcriminelen worden steeds slimmer in het vissen naar persoonlijke gegevens zoals wachtwoorden, inlognamen, enz. De mail die je van een bedrijf krijgt lijkt ook steeds meer op een echte mail. Weinig spelfouten, factuur ziet er hetzelfde uit, enz. Controleer dus altijd goed van wie je de mail krijgt en zorg voor een goede beveiliging. Op de site van Ziggo leggen ze mooi uit hoe je deze e-mail en berichten als phishing herkent.

Sneltoetsen Windows 10

windows-10 Sneltoets tips versie 1 in Windows 10

Om het gebruik van Windows 10 op de desktop/laptop nog iets gebruiksvriendelijker te maken volgen hier enkele sneltoets tips in Windows 10.

 

  • Ctrl + A: Alles selecteren in een venster.
  • Ctrl + C of Ctrl + Insert: Kopiëren van geselecteerde items.
  • Ctrl + V of Shift + Insert: Plakken.
  • Ctrl + X: Knippen van geselecteerde items.
  • Ctrl + Z: Herstellen van de laatste actie.
  • Ctrl + Y: Opnieuw uitvoeren laatste actie die ongedaan gemaakt werd.
  • Windows toets + F1: Opent “Hoe kan ik hulp krijgen in windows 10”.
  • Alt + F4: Sluit de actieve applicatie of venster.
  • Alt + Tab: Schakel tussen openstaande applicaties en vensters.
  • Shift + Delete: Verwijder een geselecteerd item definitief.

Mozilla Firefox

firefox-logoMozilla Firefox brengt versie 50.0 uit.

Mozilla heeft versie 50.0 van de Firefox-browser uitgebracht. De nieuwe versie is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux en beschikt over een aantal nieuwe features. Ook voor Android is er een beperkte nieuwe versie uitgebracht. Voor meer info zie de site van Mozilla Firefox.

WhatsApp

whatsappVideobellen via WhatsApp mogelijk.

WhatsApp brengt regelmatig nieuwe functionaliteiten uit. Videobellen via WhatsAp is zo’n nieuwe functionaliteit. Naast het telefoon-icoontje staat er nu ook een camera.

Nog niet iedere smartphone kan gebruik maken van de nieuwe dienst. Het kan even duren voordat WhatsApp bij iedereen de functionaliteit heeft geactiveerd.